de collectie in de pers

Voor de expositie “ Teeth “ (in de Wellcome collection in Londen) heeft de SVTE een groot aantal objecten uitgeleend. De tentoonstelling is mooi vormgegeven en zeer succesvol. Op de foto (hier bijgevoegd) een impressie van de grote ‘ Utrecht vitrine’, maar er zijn nog veel meer objecten uit Utrecht naar Londen gegaan ( ca 33 % van alle tentoongestelde objecten). Niet alleen in de Britse media wordt erover geschreven, er heeft zelfs in de New York Times een groot artikel gestaan: https://www.nytimes.com/2018/06/07/arts/design/teeth-wellcome-collection.html. De fantoomkop wordt bijna altijd door de media als cover gebruikt.  De tentoonstelling is nog te zien tot en met 16 september. Voor meer informatie : https://wellcomecollection.org/exhibitions/WgV_ACUAAIu2P_ZM

Op 26 september was een Koreaanse delegatie o.l.v. dr. Hoon Kweon samen met de Franse tandarts Henri Aronis op bezoek in Utrecht. In de ochtend heeft Reina de Raat hen rondgeleid in het tandheelkundig depot en aansluitend werd de KNMT bezocht. De gasten waren erg enthousiast over de objecten die in de vitrines te zien waren, maar het hoogtepunt was het fraai gerestaureerde Apollonia-raam.

Na een overheerlijke lunch heeft het gezelschap de reis door Nederland (en Europa) verder voortgezet. Dr. Hoon Kweon werkt aan een boek over alle tandheelkundige musea in de wereld.

 

Stichting Vrienden Tandheelkundig Erfgoed

 

Disclaimer

Webdesign: www.claassen.nl