100 objecten naar australiƫ

Vorig jaar nog werden meer dan 100 objecten uit die Utrechtse collectie naar Australiƫ overgevlogen ten behoeve van de tentoonstelling 'Dentistry: Innovation and Education', in het Medical History Museum te Melbourne.

Daarnaast verzorgt de SVTE een permanente historische tentoonstelling in het kantoor van de KNMT, steunt ze het Trefpunt voor Medische Geschiedenis op Urk en stimuleert ze publicaties over de tandheelkundige historie.

 

 

Op 26 september was een Koreaanse delegatie o.l.v. dr. Hoon Kweon samen met de Franse tandarts Henri Aronis op bezoek in Utrecht. In de ochtend heeft Reina de Raat hen rondgeleid in het tandheelkundig depot en aansluitend werd de KNMT bezocht. De gasten waren erg enthousiast over de objecten die in de vitrines te zien waren, maar het hoogtepunt was het fraai gerestaureerde Apollonia-raam.

Na een overheerlijke lunch heeft het gezelschap de reis door Nederland (en Europa) verder voortgezet. Dr. Hoon Kweon werkt aan een boek over alle tandheelkundige musea in de wereld.

 

Stichting Vrienden Tandheelkundig Erfgoed

 

Disclaimer

Webdesign: www.claassen.nl